Offentlig amming

Det er jo veldig mye diskusjon rundt dette med offentlig amming, der noen sier at man må dekke seg til når man ammer ute eller gå på toalettet. Så har vi de som ammer hvor som helst uten tanker og bekymringer. Jeg sier ikke at noen av de tankegangene er gale, da jeg på en måte er enig i begge deler. 

Når en baby er sulten så er han sulten, da skal man ikke la babyen sitte å grine av sult, frem til du har kommet til ett privat sted tenker jeg. Men jeg personlig syntes at det å amme i offentlighet, er ukomfortabelt og utenfor min komfortsone. Ofte før jeg drar ut så må jeg tenke igjennom, hvor lenge blir vi vekke å blir de sulten rundt den perioden. Ammer de alltid før vi drar ut, å ofte må jeg pumpe for å ta med vis jeg blir for lenge. 

Grunnen til det er ikke det at jeg syntes offentlig amming er dumt, eller noe man må skjule. Men rett og slett det at jeg ikke liker tanken av at folk ser på meg, å hva de kan tenke. 

Selv når jeg er hjemme å har besøk så føler jeg at ungene må vente med mat til besøket har gått, som ofte kan ta sin tid. Men har nylig blitt litt mer komfortabel med det, men da må jeg legge de til brystet utav synet fra andre, men så kan jeg komme tilbake når de holder på å spise.

I går skulle jeg, mamma og tvillingene på en tur ut. Først besøkte vi tvillingene sine tipp oldeforeldre i en halvtimes tid, for å så ta en tur på vestkanten senter for å hente den nye mobilen min og fullføre julegaveshoppingen. Å før vi kom i bilen var det jo selvfølgelig en som våknet å ble sulten, noe jeg ikke skulle trodd da de alltid sover når de trilles. 

Så da fant min mor et lite hjørne med en benk vi kunne sitte på, men det tok jo grufull lang tid før jeg klarte det. For bak oss var en glassvegg der alle som kom fra trapp og heis gikk forbi, så jeg endte opp med å følge mer med bak meg, enn på ungen som prøvde for harde livet å spise. Ukomfortabelt var det men ungen ble fornøyd, som er det viktigste.

Jeg må øve på å sette barna sitt matbehov over min redsel for at folk skal se meg. Julaften nærmer seg å jeg kjenner det at jeg har absolutt ikke lyst å amme under familiebesøket, noe som kan ta opp til 4-5 timer, å så lenge klarer de ikke gå uten mat. Jeg kan alltids pumpe, men en av guttene sliter veldig med å drikke fra flaske da han svelger for mye luft. 

Hva er deres tanker rundt offentlig amming? Føler dere dere komfortabel med å amme offentlig, eller ønsker dere helst å holde dere skjult?

4 kommentarer
    1. Her ammes det hvor som helst – når som helst 😊 Har selv aldri hatt problem med det, heldigvis. Lykke til videre! Det er bare å prøve å ikke tenke på det, alle har sett pupper før vil eg tro😅

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg