Har jeg dysleksi?

Igår skrev jeg ett lite innlegg før jeg skulle til ppt å få svar, som kan leses HER

Er jo nærmere ett år siden jeg tok denne lese og skrivevansker testen, å har ventet tålmodig på svar. Å nå var endelig dagen her, for at jeg skulle vite om jeg hadde dysleksi eller om jeg rett og slett bare ikke er flink på skolen. 

Jeg ønsker egentlig ikke å bli «stemplet» med dysleksi, ikke det at det er noe galt med å ha det. Men jeg er så og si ferdig med utdanningen min, å vis jeg får det nå så irriterer det meg at jeg kunne fått mer tilrettelagt enn jeg gjorde. Å hadde jeg fått det så hadde jeg kanskje ikke hatt stryk i matte nå.

Men på ppt satt vi oss ned på ett kontor, å vi så igjennom ett skjema. Skjema var hvordan resultate på testen var, å viste hvor mange prosent jeg fikk. Det var foreksempel en tekst man skulle lese og svare spørsmål til, å det var en lydfil man skulle høre på og svare på spørsmål. På den med tekst fikk jeg ingen riktige svar, for når jeg leser igjennom så fokuserer jeg mer på å lese opp ordene enn å huske teksten. Mens når teksten ble lest opp for meg, fikk jeg mye mere inn informasjonen.

Det var mange slike oppgaver vi gikk igjennom. Å hun fortalte mye jeg føler meg ganske godt igjen i, så ut ifra oppgavene fikk vi ut at jeg har dysleksi. Å det er jo deilig å faktisk ha en grunn til hvorfor jeg sliter, å er stolt over meg selv over å ha klart det jeg har.

Men det som er ganske dumt er at dette ikke hjelper stryken i matten, så jeg ble anbefalt å prøve sommerskole. Å vis jeg ikke klarer det da, må jeg kontakte ppt igjen for utredning i matematikk utredning. Håper at jeg får fikset den stryken, for jeg må få fagbrev!

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT AAS019

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg