DAG 1. Alene med tvillinger

Igår var min aller første dag med guttene helt aleine. Dagen startet som alltid rundt klokken ni, der jeg tar en og en på badet for å gjøre klar for dagen med ny bleie, D-vitamin dråper og nye klær. Under denne delen er det som oftest litt hyl og skrik fra den som venter, men sånn må det rett og slett være noen ganger.

Når beggeto er nede og klare så måtte de bare få mat og prøve å få de til å sovne igjen, for da hadde de vært en stund våken oppe, så jeg måtte passe på de ikke ble overtrøtt. Jeg fikk beggeto til å sove i hvert sitt Babynest i sofaen, mens jeg kunne løpe på kjøkkenet å finne focaccia som mamma hadde laget klart til meg. Så mens ungene sov fikk jeg spist ferdig. 

Da sov de egentlig ganske fint og lenge. til rundt 11-12 for litt mer mat før de sluknet igjen, og våknet rundt 13.00 når oldemoren min (barna sin tippoldemor) kom ned på besøk. Hun var der frem til jeg skulle ta ungene i vognen og skulle gå å møte lillebroren min med bussen. 

Fikk litt dårlig samvittighet når jeg nesten hev henne på dør for jeg ville overraske broren min. Jeg fikk ungene ut og tok broren min sin sparkesykkel under vognen og gikk. Når vi var halvveis til bussen, så ringte faren til broren min å sa han ble hentet på skolen. Noe som var litt dumt for ingen av vennene hans har sett ungene før, så tenkte han ville være stolt onkel å vise de frem. Men jeg endte opp med å gå forbi vennene hans aleine som var litt dumt.

Men vi tok oss en times tur i solen før vi gikk hjem, men minuttet vi kom hjem så våknet de selvfølgelig. Så de fikk mat igjen, for å så bli lagt i vognen for å prøve å få de til å sovne igjen. Men det er på denne tiden de slutter å sove godt, så jeg måtte finne på noe lurt for å få de til å sovne. Så jeg testet ut støvsuger som ett hjelpemiddel for å få de til å sovne. Noe som gjorde det ti ganger lettere, for skrikingen roet seg ned noen hakk og begge to sovnet etter noen minutter.

 Så mens de sov fikk jeg muligheten til å hive middagen min i microbølgeovnen, og spise før ungene våknet. Var ganske deilig at de sov på denne tiden, for de pleier alltid å være vanskelig på ettermiddagen. For det er ekstremt vanskelig å tolke noen ganger hvortid ungene er trøtt og må sove. For rundt denne tiden pleier ungene å bli overstimulert og da blir overtrøtt, men idag klarte jeg å unngå det.

Denne uken har jeg fokus på å finne en rutine som passer for meg og barna, for å gjøre hverdagene lettere. Å finne en rutine føler jeg er veldig greit å gjøre nå når jeg er aleine, for da er det jeg som har full kontroll på hvor stimulert de blir og hvor lenge de er våken. Så en del av den nye rutinen min denne uken er å lage en fast legge tid rundt klokken 19.00 og 20.00.

Men igår kveld når vi fikk besøk virket det som at de ble for overstimulert igjen, for da var det på igjen med mye hyl og skrik i 3 timer før de klarte å finne den dype søvnen. Noe som var ganske tungt da jeg inatt har kjent at øynene mine er utrolig tunge, å jeg mangler utrolig mye søvn. Håper jeg får det bedre til idag sånn at jeg for mer søvn, for imorgen tenker jeg å ta en busstur med ungene for å besøke barnehagen jeg jobber i.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg