Er jeg ment til å være alene?

Reklame | the birth poster

 

 

Jeg trives egentlig veldig godt alene, for jeg liker det å ha full kontroll over alt som skjer rundt meg. Men jeg har øyeblikk der jeg føler meg ekstremt ensom og alene. Som oftest har jo jeg alltid folk rundt meg, men med engang jeg sitter alene og begynner å tenke så treffer den ensomheten meg ganske hardt. 

Jeg har nå gått ca ett år aleine, å jeg kan lett si at jeg klarer meg fint alene å trenger ikke kjærligheten for å ha det bra. Men det gjør ganske vondt å tenke at jeg kommer mest sannsynlig gå alene mye lengre. Jeg er faktisk en alene mor til tvillinger i en alder av 19, å jeg vet godt at det ikke er noen der ute som leiter etter det.

Hvem har lyst å bli reserve pappa til to små i en ung alder?  Det fins jo selvfølgelig noen få der ute som ikke hadde hatt noe imot det, men det er litt kjipt å tenke på at det er en deal breaker for så mange. 

Jeg har aldri hatt noe imot det å være alene, men jeg syntes ærlig at det gjør vondt inni meg  når jeg ser alle de andre ”perfekte familien” der det er barn og to foreldre. Pga jeg skulle virkelig ønske at jeg ikke var aleine om dette å hadde noen å dele alt med.

Men samtidig hadde jeg slitt utrolig mye med å ta noen nye inn i livet mitt nå, nå er det ikke bare meg det  går utover vis det går rett vest. Jeg har to stykker i livet som blir påvirket av alle valgene mine i livet. 

Kanskje jeg bare er ment til å være aleine i noen år til?

Plakat kjøpt på www.thebirthposter.com

 

Min nye makeover

Reklame | Femme luxe

Jeg har alltid brukt håret mitt som noe å skjule meg bak, igjennom så og si hele ungdomsskolen gikk jeg med håret løst. Ikke pga jeg syntes det var praktisk og fint, men da jeg helst ville skjule så mye av fjeset mitt som mulig. Men så var det en dag jeg valgte å gå med håret oppsatt, da jeg rett og slett var lei av alt håret som falt i fjeset på meg. Å jeg tror det som forandret mye var at den dagen, så kom læreren min bort til meg å sa gud så fin jeg var idag og at jeg måtte gå med håret opp oftere. Først så var jo jeg litt sjokkert over det hele, men det fikk jo med tydeligvis til å tenke. For jeg har alltid slitt med dårlig hukommelse, å husker ekstremt lite. Men den kommentaren der klistret seg godt til hjernen min, med tanke på at etter den dagen så begynte jeg å gå med håret opp.

Det er morsomt å sitte her å tenke tilbake i tid med tanke på hvor mye jeg faktisk har forandret meg i løpet av årene som har gått. Jeg har alltid vært en person som er veldig opptatt av hva andre mennesker tenker om meg, å vil være sånn som andre, å helst ikke skille meg ut for mye. Men etter fødselen fikk jeg en følelse av at jeg ville ha en ny makeover, men ikke bare en liten ting som ikke var merkbart men noe stort. Så jeg gikk en dag å sa til mamma at jeg ville at hun skulle klippe håret mitt, å ikke bare tuppene.Jeg var litt ivrig etter en forandring så vi bestemte oss for å klippe håret opp, så vi klippet først litt. Men så følte jeg ikke at forandringer var stor nok, så jeg sa vi skulle klippe mer. Tilslutt var ca en tredjedel av håret klippet, men jeg følte ikke at forskjellen var så veldig stor. Men vi valgte å ikke klippe noe mer.

Jeg gikk med oppklippet hår i noen uker, før jeg bestemte meg for å ta en tur til frisøren. Jeg var veldig usikker på om jeg ønsket å klippe håret eller ikke. Jeg skrev tidligere at jeg var veldig opptatt av hva andre syntes, å jeg er fortsatt litt sånn. Når jeg klippet håret opp så la jeg ut en avstemning på Instagram om jeg skulle klippe kort eller ikke. Noe som egentlig er helt på trynet av meg, for den som bør velge om jeg har kort eller langt hår er jo meg. Avstemningen endte opp med at de fleste hadde stemt langt hår, men jeg kjente egentlig at jeg skulle ønske at det hadde vært flere stemmer på kort. Så vis jeg føler det slik så sier jo det hva jeg egentlig har lyst å gjøre. Så da var det bestemt at jeg skulle til frisøren å stripe håret lysere, å klippe det!

Når jeg kom til frisøren så satt jeg meg ned å sa jeg ville stripe håret blondt og klippe det skulderkort. Hun klippet først endel for å så begynne å ta i stripene. Jeg trodde at nå når håret mitt var kortere så skulle det gå fortere, men hun sa jeg hadde utrolig tykt hår så det å ta stripene i tok jo ca 2 timer. Jeg elsker å gå til frisøren, men jeg hater å miste følelsen i baken for stolene der var virkelig ikke god å sitte i. Men timene gikk å jeg gikk ut fra frisøren som ett nytt menneske. Var livredd for at når det lange håret var vekke så angret jeg, men jeg elsket det. Er jo uvant å dra fingrene igjennom håret, men jeg er utrolig glad for at jeg gjorde det. Så når jeg kom hjem så hadde jeg nytt hår, å jeg hadde til og med en pakke på bordet med splitter nye klær fra femme luxe.

Grey Fluffy Long Sleeve Crop Jumper – Jada

Denne toppen var utrolig myk og deilig stoff, å jeg syntes v halsen på genseren var ganske så sjarmerende.  Jeg likte lengden i armene da jeg ofte har for lange armer til de fleste gensere.  Genseren kan bli kjøpt i 4 forskjellige farge, svart, grå, lyserosa og hvit. Jeg kjøpte denne genseren i størrelse ML, å er veldig fornøyd med størrelsen.

Grey off shoulder loungewear set

Dette settet syntes jeg er utrolig deilig, og søtt på samme tid. Jeg er 1.78 å sliter alltid med å finne bukser som sitter fint å ikke er for korte i beina. Men denne buksen sitter som ett skudd, da jeg kan bøye beina  å alt uten at buksen skir opp på beina. Dette settet finnes i mange farger som svart, grå, grønn, rosa, beige og karamell farge. Jeg kjøpte settet i størrelse S/M å er fornøyd med den størrelsen.

Neon lime knitted oversized polo neck

Denne genseren har jeg allerede i 2 andre farger, som dere kan ha sett i tidligere innlegg. Men jeg var ikke klar over at denne fargen skulle bli min favoritt. Jeg pleier alltid å gå med veldig enkle farger, men denne neon lime fargen var utrolig sjarmerende! Å genseren er jo så utrolig deilig å gå med, å er fin til både bruk ute og å bare hive på seg når jeg sitter hjemme. Denne genseren kan kjøpes i krem farge, grå, lime grønn og rød/rosa.

Black high shine vinyl pu trousers

 

Denne buksen er jo perfekt til vis man for eksempel skal på byen eller fest. Men jeg ser ikke for meg å bruke den til annet, da jeg følte buksen var ett strev å få på seg. Men når jeg først hadde fått buksen på meg så satt den fint på, å var god å gå med. Det var god stretch i livet og lengden i beina var fin. Buksen kan kjøpes i svart, vinrød, rød og rosa. Jeg kjøpte denne i størrelse 8, som passet godt for meg.

 

Er dere interessert i å sjekke ut femme luxe sine sider så finner dere direkte linker her:

INSTAGRAM      NETTSIDE       FACEBOOK

Små hverdags gleder

Reklame | Femme luxe

Dagene mine går nå utrolig mye i det samme, hver eneste dag. Jeg har lenge nå prøvd å komme meg inn i en rutine, som fungerer for barna men også meg. Frem til nå så har jeg funnet en god rutine som jeg føler fungerer veldig bra.

Vi starter dagen mellom klokken 8 og klokken 9, selv ville jeg sovet lengre. Men hver dag rundt den tiden så blir ungene utrøstelig, å stopper ikke å gråte før jeg tar lyset på å begynner å snakke med de. Da ligger vi ofte i ca 10 minutter å snakker og ler sammen, før jeg tar begge to i armene å bærer de med meg ned. 

Når vi kommer ned så tar jeg en og en på badet for å skifte bleie og skifte de ut av pysjen. De skal også ha d vitamin dråper på badet, å jeg må fikse noe medisin til dem mot trøste i munnen. De er ofte våken i rundt 1 time om morgenen før de er blitt trøtt igjen. Så når de begynner å bli trøtt så får begge to mat før jeg legger dem i vognen for å sove til rundt 12-13 tiden. Iløpet av denne perioden har jeg som oftest tid til å spise frokost og eventuelt sminke meg for de dagene jeg ønsker å føle meg litt ekstra fresh. Men de sover ikke alltid like tungt, så det blir mye frem og tilbake for å trille på vognen.

Når ungene har våknet etter ca 3 timer så er det på igjen med ny bleie, medisin mot trøske og være våken i ca 1 til 2 timer igjen før de skal ha mat for å sovne igjen. Å det som passet så perfekt igår var at når ungene hadde sovnet, så var det plutselig noen på døren våres. Jeg åpnet døren å der var det en pakke med nye klær til meg. Er bare de små gledene i hverdagen som er så gøye! Jeg får ikke gå noe særlig ut å shoppe lengre, så det å få klær hjem er utrolig gøyt! 

Denne dagen fikk jeg 4 forskjellige gensere som jeg fikk velge fra femme luxe sin nettside. Har allerede prøvd klær fra siden deres før, å visste jeg kom til å bli fornøyd. Forje innlegget mitt om klærene fra denne siden finner du HER. Så mens ungene sov så fikk jeg gå igjennom klærene å prøve de på. Å jeg er selv veldig fornøyd med alle klærene, å gleder meg til å prøve fler.

Fuchsia Knitted Oversized Polo Neck Jumper – Polly

Dette er genseren jeg er blitt aller mest glad i! For det første så syntes jeg fargen er utrolig nyderlig! Pleier alltid å bare bruke sånne enkle farger, men kommer virkelig til å begynne å kjøpe mer i litt knesj farge. Stoffet på denne genseren er også utrolig deilig, å den varmer også godt. Genseren kan brukes  til hjemmebruk for når du bare føler for å kaste på deg noe behagerligt, å er også perfekt til å bruke når du skal ut. Jeg bestilte denne genseren i størrelse ML, å var redd for at den skulle bli for stor men størrelsen var rett og slett perfekt.

White Animal Snake Print Long Sleeve Crop Jumper – Sienna

Jeg syntes at når jeg så denne genseren så var den ganske så lekker, å det er den! Men desverre så passer den ikke noe særlig til meg. Før graviditeten så skal jeg ærlig si at jeg var veldig glad i hvordan magen min så ut, så jeg likte å gå med croptopper som viste litt mage. Men nå etter at magen har gjennomgått en tvillinggraviditet og keisersnitt, så føler jeg meg rett og slett ganske flau over min egen mage. Jeg glemmer jo selvfølgerlig å tenke igjennom det når jeg bestiller klær.  Men til tross for en mage som er full i strekkmerker, å uten noe særlig midje så er genseren utrolig fin. Jeg liker veldig godt slangemønstetet og kvaliteten er utrolig god. Jeg skulle gjerne ønsket at genseren var en smule lengre, pga jeg kan ikke løfte armene uten at ungene sine matfat syntes. Men den kan jo selvfølgerlig styles opp med en singelet eller noe annet under. Jeg bestilte i størrelse SM, å genseren var lang i armene.

Stone Bardot Cable Knit Oversized Jumper – Melanie

Denne genseren visste jeg at jeg kom til å like, pga min mor har helt lik bare i svart! Genseren er deilig stoff, å jeg elsker de store armene på den. Det eneste negative med genseren er at den krøller seg når man tar på jakke, pga armene på genseren. Men genseren i seg selv er bare nydelig. Jeg kjøpte denne genseren i størrelse SM å ville ikke valgt en annen størrelse til meg.

Khaki Stripe Hooded Crop Sweater Jumper – Gia

Skrev jo tiderligere i innlegget om at jeg pleide å elske klær som viste mage. Jeg kjøpte for mangen år siden en slik kort hettegenser som dette på Bikbok for noen hundrede kroner. Å jeg skal ærlig si at kvaliteten på denne hettegenseren er mye bedre en den fra Bikbok. Stoffet er sjokkere å varmere, og kvaliteten ser mye bedre ut. De selger også denne hettegenseren i mangen forskjellige farger, som er utrolig fine. Eneste negative jeg syntes om denne genseren eg at hetten er en smule stram for min smak, for jeg liker best løse hetter. Jeg  bestilte i størrelse 8, å syntes størrelsen passet flott til meg.

Her har dere noen direkte linker til de for å unngå å søke og leite rundt:

NETTSIDE        INSTAGRAM       FACEBOOK

Men etter en stund så våkner ungene igjen rundt middagstid, ca 4-5 tiden for å da igjen få ny bleie, medisin, være våken en times tid for å så få mat og sove igjen. Da er det deres siste lur nede før vi skal opp å legge oss, for når de våker er klokken rundt 19.00 å da er det leggetid for guttene.  Så da får de pysj på seg, ny bleie, ny dose medisin for å så gå opp å legge oss. Å om natten så sover guttene utrolig godt!

Rutinene jeg har nå kommer nok ikke til å vare så veldig lenge, pga jo større de blir jo mindre sover de om dagen (håper jeg). Men for meg så fungerer dagene veldig bra, for guttene er så og si samkjørte, de får mye søvn og jeg får mye søvn. Gleder meg til de sover mindre, for jeg elsker å leke og kose med de.

Jeg vant morsdags konkurranse!

Gratulerer med overstått til alle mødre der ute. Igår var min aller første morsdag, som ble brukt på hjemreise fra danskebåten og deilig middag hjemme med min mor, lillebror og guttene mine. Vi hadde egentlig planlagt å lage biff på morsdagen, men fant egentlig ut av vi heller hadde lyst på nachos.

Etter en helg på Danskebåten så hadde guttene kommet ut av rutinene sine, så de var ganske overtrøtt. Så min mor passet guttene mens jeg fikk laget middagen. Syntes det er deilig å få en liten pause fra å passe under heletiden, så det å lage middag er en deilig liten pause.

Vi gjorde ikke noe særlig mye mer ut av morsdagen, men jeg ser ikke behov i det heller. Men det som er gøy er jo at jeg nå idag fikk opp en varsel på Facebook, der det står at Peppes pizza har tagget meg i noe. Ble jo litt usikker først for jeg har jo ikke peiling på hva jeg selv melder meg på.

Men det var jo veldig koselig å se at jeg har vunnet to store pizzaer og 4 brus som jeg kan ta med familien min på, eller hente pizzaen med oss hjem. Jeg har egentlig litt sånn vinner flaks på slike Facebook konkurranser. Jeg har før vunnet sushi, karaoke mikrofon, pizzabakeren og nå Peppes pizza! Hehe.. Det er jo ganske gøy.

Håper alle hadde en fin morsdag.

Tvillingene sin første vaksine

Jeg husker aldri hvortid jeg har nye timer hos helsesøster pga jeg tar det alltid som det kommer. Fordi jeg får alltid melding dagen i forveien som en påminnelse. For en måned siden var jeg hos helsesøster der de fikk en vaksine som skulle sprøytes i munnen, som gikk helt fantastisk. De trodde jo bare at de skulle få noe godt å spise på på. Men nå kommer det jeg gruer meg mest til, altså ett stikk! Jeg har alltid hatt en forferderlig sprøyteskrekk, som jeg på en måte kom over etter graviditeten. For da mast jeg tellingen på hvor mange ganger jeg måtte ta blodprøver å få nåler i meg.

Men nå er det på en måte tusen ganger værre enn når jeg selv får sprøyter. De er så uskyldige og små, å vet ikke hva de går til. Jeg skulle for all del ønsket at jeg kunne ta stikket for de, til tross for at jeg ennå hater det. Nå når jeg skriver dette, så er det bare 10 minutter til helsesøster timen begynner. Jeg er kjempe nervøs men må holde meg rolig for ungenes del.

Nå er vi kommet hjem fra helsestasjonen. Guttene fikk først andre dose av rotavirus vaksinen, som gikk kjempebra. Helsesøster skrøt som bare det, da det ikke er mange som får ned hele vaksinen uten masse gris. Så kom den vannskerlige delen, vi begynte på Thomas som jeg holdt. Jeg måtte holde fast foten hans mens hun vasket for å så stikke. Sekundet nålen traff huden var det skrik på full hals., jeg kjente at hjertet mitt bare knakk i to. Aldri hørt de grine så sårt før. Han fikk teipet en bomullsdott på, å jeg prøvde å trøste og trøste mens helsesøster gjorde seg klar for neste.

Jeg er utrolig takknemlig for at min mor var med, for jeg kunne ikke klart å trøste begge to samtidig. Når Mathias fikk sin sprøyte så var jo det enda verre. For Thomas som endelig hadde roet seg, fikk sprøyte nummer to i andre foten. Å det var jo mer forferderlig enn første gangen. Jeg hater å se noen få så vondt, men jeg må bare tenke positivt. Det er utrolig viktig at de tar disse vaksinene, for ett stikk nå er ingenting sammenlignet med en alvorlig sykdom de kan få senere vis de ikke får vaksinene.

Guttene sovnet heldigvis tilslutt mens vi satt å snakket med helsesøster om hvordan det gikk hjemme, å så på hvordan de vokser iforhold til kurven. De har iallefall vokst som bare det!

Mathias:

Lengde: 63,2

Hodeomkrets: 40,5

Vekt: 5,690

Thomas:

Lengde: 60,7

Hodeomkrets: 40,8

Vekt: 5,540

 

Nå er det ny time om en måned der vi skal måle og veie de på nytt, å om 2 måneder er det ny vaksine. Men idag er fokuset på å se om de får bivirkninger på vaksinen. De kan få magevondt og feber, men håper at det ikke skjer!

5 TING JEG LIKER OG IKKE LIKER MED MEG SELV

Det er stygt å si men jeg er ganske sikker på at alle har noe de ikke er fornøyd med med seg selv. Å vi har alle noe man liker med seg selv, selvom det ofte kan være vannskerlig for mange og trekke frem det positive. Jeg er ikke noe glad i å trekke frem de negative tankene om seg selv, men noen ganger er det godt å få det ut også. Så her har dere 5 ting jeg liker og ikke liker om meg selv.

 

HVA JEG LIKER MED MEG SELV

 

  1. Min evne til å lagd barn, haha. Høres jo så teit ut av meg å si, men jeg tror det å få guttene mine er det beste jeg noen gang har gjort. Å jeg mener, se på de skjønnhetene! De er noe av det nydeligste i verden, å jeg ser på meg selv som en mester i å lage fantastiske barn. Jeg tar all æren, haha.
  2. Tolmodighet. Som en alenemor til tvillinger, så føler jeg at jeg har lært at jeg er en veldig tolmodig person. Det er jo utrolig bra for jeg hadde ikke taklet gråt og diverse like godt vis jeg ikke klarte å være tålmodig. 
  3. Lar ikke andre påvirke meg. Jeg liker iallfall å tro at jeg ikke lar andre påvirke meg til å ta valg jeg selv ikke ville gjordt. Som for eksempel de gangene jeg har hatt folk som har prøvd å presse på meg til å prøve ut snus, som jeg er utrolig glad for at jeg ikke har gjordt. 
  4. Høy forbrenning. Det er jo bare fantastisk for meg som alltid har spist dritt mat. Som yngre så var jeg ofte oppe hos oldeforeldrene mine å fikk servert det ene usunne til det andre, men opp i vekt gikk jeg Skjeldent. Ikke det at det bare er positivt for det var en periode jeg var undervektig, å måtte opp i vekt.
  5. Høyden min. Det er enkelte tilfeller jeg skulle ønske jeg var lavere, som for eksempel har vi den uskrevne regelen om at guttene må være høyere enn jenta. Ikke det at jeg alltid har følgt den pga jeg har vært med noen lavere. Men jeg trives med å være høy og slank, fikk faktisk høre under fødselen at det var en fordel å være høy også. Hvordan høyden påvirker fødselen har jeg ikke peiling på, men er jo litt morsomt å høre.

HVA JEG IKKE LIKER MED MEG SELV

  1. Føttene mine. Jeg er jo 1.78 cm høy, så det at jeg har store bein er jo en liten selvfølge. Men det å ha størrelse 42 i sko har alltid vært noe jeg har hatet. For det første så er det vannskeligere å finne sko i sin størrelse, med engang man kommer over størrelse 41. Men jeg føler også at jeg ikke passer så store bein, for jeg har tynne pinnebein og armer å på bunnen har jeg to store elefantbein. Kan rett og slett si det passet bra å kle meg ut som en elefant på karnevalet på jobben min ifjor.
  2. Formene. Jeg er slank å det har jeg alltid vært, men jeg skulle ønsket at jeg hadde litt mere former på kroppen. Før graviditeten hadde jeg litt midje, men nå har jeg nesten ikke midje igjen. Så jeg føler meg som en vandrene pinne. Hadde ønsket meg smalere midje og breiere hofter men er også fornøyd med slik som jeg er.
  3. Takle andre mennesker på riktig måte. Jeg er en som ikke alltid klarer å takle andre på en riktig måte, vis noen foreksempel er sint på meg eller er i dårlig humør rundt meg så reagerer jeg med å selv bli i dårlig humør. For jeg blir sint når andre klarer å ødelegge mitt gode humør, som går utover resten av dagen min. Å det hjelper jo ingen for når jeg også blir sur, så blir det en ond sirkel.
  4. Tærene. Det er ingenting gale med tærene Mine, men jeg er bare en person som virkelig misliker tær! Ikke bare mine egne tær men også andre sine, jeg bare ser på de som utrolig ekle. Er sikkert helt tullete å tenke sånn. Men babytær der imot, de er bare til å spise opp.
  5. Armene. Jeg legger ofte merke til at når jeg skal ta bilder av meg selv, så klarer jeg ikke å finne en bra måte å holde armene mine på. Jeg har lange tynne armer uten muskler som bare ser ut som at de henger å slenger der på bilder. Må finne en god måte å stå med armene for å ikke se ut som ag jeg sleper armene bortover gulvet 

 

FACEBOOK HER – INSTAGRAM HER – SNAPCHAT AAS019