Tvillingene sin første vaksine

Jeg husker aldri hvortid jeg har nye timer hos helsesøster pga jeg tar det alltid som det kommer. Fordi jeg får alltid melding dagen i forveien som en påminnelse. For en måned siden var jeg hos helsesøster der de fikk en vaksine som skulle sprøytes i munnen, som gikk helt fantastisk. De trodde jo bare at de skulle få noe godt å spise på på. Men nå kommer det jeg gruer meg mest til, altså ett stikk! Jeg har alltid hatt en forferderlig sprøyteskrekk, som jeg på en måte kom over etter graviditeten. For da mast jeg tellingen på hvor mange ganger jeg måtte ta blodprøver å få nåler i meg.

Men nå er det på en måte tusen ganger værre enn når jeg selv får sprøyter. De er så uskyldige og små, å vet ikke hva de går til. Jeg skulle for all del ønsket at jeg kunne ta stikket for de, til tross for at jeg ennå hater det. Nå når jeg skriver dette, så er det bare 10 minutter til helsesøster timen begynner. Jeg er kjempe nervøs men må holde meg rolig for ungenes del.

Nå er vi kommet hjem fra helsestasjonen. Guttene fikk først andre dose av rotavirus vaksinen, som gikk kjempebra. Helsesøster skrøt som bare det, da det ikke er mange som får ned hele vaksinen uten masse gris. Så kom den vannskerlige delen, vi begynte på Thomas som jeg holdt. Jeg måtte holde fast foten hans mens hun vasket for å så stikke. Sekundet nålen traff huden var det skrik på full hals., jeg kjente at hjertet mitt bare knakk i to. Aldri hørt de grine så sårt før. Han fikk teipet en bomullsdott på, å jeg prøvde å trøste og trøste mens helsesøster gjorde seg klar for neste.

Jeg er utrolig takknemlig for at min mor var med, for jeg kunne ikke klart å trøste begge to samtidig. Når Mathias fikk sin sprøyte så var jo det enda verre. For Thomas som endelig hadde roet seg, fikk sprøyte nummer to i andre foten. Å det var jo mer forferderlig enn første gangen. Jeg hater å se noen få så vondt, men jeg må bare tenke positivt. Det er utrolig viktig at de tar disse vaksinene, for ett stikk nå er ingenting sammenlignet med en alvorlig sykdom de kan få senere vis de ikke får vaksinene.

Guttene sovnet heldigvis tilslutt mens vi satt å snakket med helsesøster om hvordan det gikk hjemme, å så på hvordan de vokser iforhold til kurven. De har iallefall vokst som bare det!

Mathias:

Lengde: 63,2

Hodeomkrets: 40,5

Vekt: 5,690

Thomas:

Lengde: 60,7

Hodeomkrets: 40,8

Vekt: 5,540

 

Nå er det ny time om en måned der vi skal måle og veie de på nytt, å om 2 måneder er det ny vaksine. Men idag er fokuset på å se om de får bivirkninger på vaksinen. De kan få magevondt og feber, men håper at det ikke skjer!

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg